GARTNER 2021 26.-27. oktober – Grøntsektoren mot 2035 – Thon Hotel Arena, Lillestrøm

Meld deg på her. 

 

Årets viktigste seminar for norske gartnere!

 

 

Program:

Tirsdag 26. oktober

 

10.00 Utstillingen åpner

 

11.30-12.30 Lunsj og registrering

 

12.30-14.00

Kl 12.30               Velkommen v/Generalsekretær Katrine Røed Meberg og styreleder Per Magnus Berdal

Kl 12.40               Hva skjer i kraftmarkedet? Hvordan påvirker dette gartneriene? Ola Ryen, Ustekveikja Energi

Hvordan påvirker dette kostnadene pr produsert enhet? Anders Sand, NGF

Kl 13.10               Neste måltid – med norskprodusert frukt, grønt og blomster. Petter Haas Brubakk, NHO MD

Kl 13.35               Ut på tur med grøntnæringen til 2035. Arne Kristian Kolberg, Forum for Norsk Grønt

 

14.00-15.30 Utstilling og pause

 

Kl 15.30               Hvordan kan forskning og høyere utdanning bidra til vekst i grøntsektoren? Kari Kolstad, NMBU

Kl 16.00               Lærlingevirksomhet for næringens fremtid. Hanne Westerveld Jensen, Lærerplassjegerne Viken fylkeskommune

Kl 16.30               Norge et hestehode foran på bærekraft, men likevel sist i feltet? Ola Hedstein, Rethink Food

Kl 17.00               La de tusen blomster blomstre – med Nyt Norge. Nina Sundqvist, Norsk Mat

 

17.30-19.00 Utstilling og pause

 

19.00 Aperitiff og Festmiddag

«Blomsterbad» med Finn Schjøll og Tove Ladstein, NGF

 

 

Onsdag 27. oktober      

 

Parallelle sesjoner

08.30-13.00 Veksthus.

Kl 08.30               Energibruk i veksthus før og etter 2030. NGFs energirådgivere Martin Knoop og Anders Sand

Kl 09.00               Bruk av ny teknologi i praksis. Erfaringer med LED, CO2-måling og energigjenvinning. Frode Ringsevjen, Wiig Gartneri

Kl 09.30               Ekstra Inntekter til gartneriene ved bedre utnyttelse av strømnettet. Roar Lyngstad, Ustekveikja

10.00-11.00 Utstilling og pause

Kl 11.00               Hva skjer med nettleien? Representant fra Elvia AS

Kl 11.30               Solenergiproduksjon på taket? Anders Rør, Solcellespesialisten

Kl 12.00               Hvor lønnsom er bærekraftig veksthusproduksjon, og hvordan kan vi oppnå klimanøytral veksthusproduksjon?  Michel Verheul, NIBIO

13.00-14.00 Lunsj

 

08.30-13.00 Planteskole

Kl 08.30               Fra hageentusiast til Norsk Hageentusiast – hvordan øke bevisstheten om norskprodusert hos private hageeiere. Tron Hirsti, Det Norske Hageselskap

Kl 09.00               100 000 trær i Oslo – selvfølgelig skal de være norske. Hanne Jonsrud, Bykuben

Kl 09.30               Hvordan står det til med plantehelsen i norsk produksjon. Venche Talgø, NIBIO

10.00-11.00 Utstilling og pause

Kl 11.00               Naturplanter – det er i anleggene det skjer. Rune Skeie, Asplan Viak

Kl 11.30               En planteskole i vekst – hvordan kan Innovasjon Norge hjelpe til? Olve Sæhlie, Innovasjon Norge

Kl 12.00               Riktig gjødsling i planteskole gir besparinger for miljø og økonomi. Agnar Kvalbein

13.00-14.00 Lunsj

 

08.30-13.00 Grønnsaker, frukt og bær

Kl 08.30               Fra monokultur til allsidig økologisk drift. Birgitte og Arvid Uno de Haes, De Haes Gartneri

Kl 09.00               Økt grønnsaksproduksjon i Norge – Kan proteinvekster bidra til å nå målet? Ingunn Vågen, NIBIO

Kl 09.30               Biologisk plantevern på friland. Erfaringer fra Norsk Landbruksrådgivning. Kari Bysveen/Hilde Olsen, NLR Innlandet

10.00-11.00 Utstilling og pause

Kl 11.00               Hvordan forbedre bedriften med digital timeføring. Representant fra SoilMate Tracker

Kl 11.30               Lagring av epler i kontrollert atmosfære – tilbakeblikk og fremtidsutsikter. Jan Meland, Nome og Midt-Telemark Landbrukskontor

Kl 12.00               Fremtidsutsikter for torverstatning i hagebruk. Kan trefiber være nøkkelen? Tomasz Woznicki, NIBIO

Kl 12.30               Mer Norsk Løk – Hvordan redusere svinn og øke popularitet? Reidar Gusland, Larvik Løk og Pia Heltoft, NIBIO

13.00-14.00 Lunsj

 

14.00-16.00 Felles del

Kl 14.00 Blomsterpanel med sentrale handelsaktører

Hva kan dere som markedsaktører for blomster og planter gjøre for at grøntsektoren skal nå målet?

Med mål om å løfte forbruket av grønt med 75% og øke norskandelen med 50% innen 2035 er samarbeide for økt konkurransekraft, økt etterspørsel og økt salg av norske blomster og planter grunnleggende.

Kl 15.20 Ny landbrukspolitikk.

Hvordan skal grøntsektoren utvikles og hvordan kan politikerne bidra.

16.00   Avslutning og oppsummering av seminaret

 

Program med forbehold om endringer. Arr