Robotisering, teknologi og utvikling er stikkordene for konferansen i dag. For gartneren får denne utviklingen stor betydning. Les intervju med generalsekretær Katrine Røed Meberg om Gartner 2017 i Nationen.

Nationen, Werner Wilh. Dallawara: I Norsk Gartnerforbund er medlemmer og ledelse opptatt av teknologiutviklingen som forandrer verden og gjør det mulig å løse globale og lokale utfordringer på nye måter. For gartneren får denne utviklingen stor betydning.

-Det skjer mye innen teknologiutvikling, og det skjer raskt. Vi har satt denne agendaen for å vise noe av det som vår næring kan dra nytte av. Automatisering og roboter gir oss sparte kostnader og bedre konkurransekraft, forteller generalsekretær Katrine Røed Meberg i Norsk Gartnerforbund.

Bredt program

I en pressemelding fra Norsk Gartnerforbund heter det at GARTNER 2017s brede program tar for seg blant annet robotteknologi i gartneri og veksthus og aquaponic-dyrking i lukkede system.

-Gartnerbransjen har alltid vist stor omstillingsevne. I løpet av disse dagene vil vi diskutere hvordan vi på best mulig måte kan ta ny kunnskap og metoder i bruk, sier Meberg.

Hun legger til at hun er utrolig stolt over hva norske gartnere får til og gleder seg til å invitere dem til et fremtidsrettet og inspirerende seminar. Meberg sier videre at norske gartnere er dyktige til å omsettekunnskap til ny, praktisk anvendelse.

Rask utvikling

-Jeg gleder meg veldig til et fremtidsrettet og optimistisk program på GARTNER 2017, sier Meberg.

Hun peker på at norske gartnere produserer blomster, grønnsaker, frukt, bær, poteter, busker, trær og ferdigplen av ypperste klasse.

-Nå skal vi se hva ny teknologi kan bety for utviklingen i norsk produksjon. Ny teknologi kan bidra til nye muligheter og løse utfordringer. Ved å samle hele gartnerbransjen, forskere, myndigheter og leverandører skal vi sammen finne løsninger, sier Meberg.