Endelig skal vi samles igjen på GARTNER seminaret. I år vil vi spinne rundt rapporten Grøntsektoren mot 2035 - sammen for økt etterspørsel og mer norsk. Hvordan skal vi få til vekst og strekke oss mot målene i rapporten? Velkommen til årets største og viktigste grønne møteplass. Påmeldingen er klar!

GARTNER 2021 26.-27. oktober – Grøntsektoren mot 2035 – Thon Hotel Arena, Lillestrøm

Meld deg på her. 

«Ikke noe Teams denne gang – nå kan vi endelig være sammen igjen!» NGFs generalsekretær Katrine Røed Meberg

Endelig skal vi samles igjen på GARTNER 2021 og vi skal sette søkelys på tema som har måttet vente på grunn av pandemien.

I år vil vi spinne rundt rapporten Grøntsektoren mot 2035 – sammen for økt etterspørsel og mer norsk.

Hvordan skal vi få til vekst og strekke oss mot målene i rapporten?

På GARTNER2021 vil mange spennende foredragsholdere fortelle oss hva som skal til. Lederen av Forum for Norsk Grønt, Arne Kristian Kolberg. Videre så skal Petter Haas Brubakk fra NHOs Mat og Drikke dele sine refleksjoner, Ola Hedstein fra Rethink Food vil utfordre oss på bærekraft og Kari Kolstad fra NMBU bli si noe om hvordan forskningen kan bidra. Situasjonen i kraftmarkedet vil også belyses grundig.

På dag to blir  faglige paralleller stappfulle av spennende foredrag. Vi byr på et Blomsterpanel med viktige handelsaktører for å snakke om deres erfaringer gjennom pandemien og hvordan kjeder og grossister – sammen med blomsterprodusentene – kan nå de høye ambisjonene for forbruksvekst av norske blomster og planter. Vi får også møte politikere som skal fortelle hvordan de vil ta landbrukspolitikken videre. Hva tenker disse om grøntsektoren, og hvordan kan de bidra til at vi når vekstambisjonene vi har satt oss?

Velkommen til årets største og viktigste fagfest!!

Program:

Tirsdag 26. oktober

10.00 Utstillingen åpner

11.30-12.30 Lunsj og registrering

12.30-14.00

  • Velkommen v/Generalsekretær Katrine Røed Meberg og styreleder Per Magnus Berdal
  • Hva skjer i kraftmarkedet? Hvordan påvirker dette gartneriene? Ola Ryen, Ustekveikja Energi
  • Hvordan påvirker dette kostnadene pr produsert enhet? Anders Sand, NGF
  • Neste måltid – med norskprodusert frukt, grønt og blomster. Petter Haas Brubakk, NHO Mat og Drikke
  • Ut på tur med grøntnæringen til 2035. Arne Kristian Kolberg, Forum for Norsk Grønt

14.00-15.30 Utstilling og pause

15.30-17.30

  • Hvordan kan forskning og høyere utdanning bidra til vekst i grøntsektoren? Odd Arne Rognli, NMBU
  • Lærlingevirksomhet for næringens fremtid. Hanne Westerveld Jensen, Lærerplassjegerne Viken fylkeskommune
  • Norge et hestehode foran på bærekraft, men likevel sist i feltet? Ola Hedstein, Rethink Food
  • La de tusen blomster blomstre – med Nyt Norge. Nina Sundqvist, Norsk Mat

17.30-19.00 Utstilling og pause

19.00 Aperitiff og Festmiddag

«Blomsterbad» med Finn Schjøll og Tove Ladstein, NGF

 

Onsdag 27. oktober       

Parallelle sesjoner:

08.30-13.00 Veksthus.

  • Energibruk i veksthus før og etter 2030. NGFs energirådgivere Martin Knoop og Anders Sand
  • Bruk av ny teknologi i praksis. Erfaringer med LED, CO2-måling og energigjenvinning. Frode Ringsevjen, Wiig Gartneri
  • Ekstra Inntekter til gartneriene ved bedre utnyttelse av strømnettet. Roar Lyngstad, Ustekveikja Energi

10.00-11.00    Utstilling og pause

  • Hva skjer med nettleien? Representant fra Elvia AS
  • Solenergiproduksjon på taket? Anders Rør, Solcellespesialisten
  • Hvor lønnsom er bærekraftig veksthusproduksjon, og hvordan kan vi oppnå klimanøytral veksthusproduksjon? Michel Verheul, NIBIO

 

13.00-14.00    Lunsj

08.30-13.00 Planteskole

  • Fra hageentusiast til Norsk Hageentusiast – hvordan øke bevisstheten om norskprodusert hos private hageeiere. Tron Hirsti, Det Norske Hageselskap
  • 100 000 trær i Oslo – selvfølgelig skal de være norske. Hanne Jonsrud, Bykuben
  • Hvordan står det til med plantehelsen i norsk produksjon. Venche Talgø, NIBIO

10.00-11.00    Utstilling og pause

  • Naturplanter – det er i anleggene det skjer. Rune Skeie, Asplan Viak
  • En planteskole i vekst – hvordan kan Innovasjon Norge hjelpe til? Olve Sæhlie, Innovasjon Norge
  • Riktig gjødsling i planteskole gir besparinger for miljø og økonomi. Agnar Kvalbein

13.00-14.00     Lunsj

 

08.30-13.00 Grønnsaker, frukt og bær

  • Fra monokultur til allsidig økologisk drift. Birgitte og Arvid Uno de Haes, De Haes Gartneri
  • Økt grønnsaksproduksjon i Norge – Kan proteinvekster bidra til å nå målet? Ingunn Vågen, NIBIO
  • Biologisk plantevern på friland. Erfaringer fra Norsk Landbruksrådgivning. Kari Bysveen/Hilde Olsen, NLR Innlandet

10.00-11.00    Utstilling og pause

  • Hvordan forbedre bedriften med digital timeføring. Representant fra SoilMate Tracker
  • Lagring av epler i kontrollert atmosfære – tilbakeblikk og fremtidsutsikter. Jan Meland, Nome og Midt-Telemark Landbrukskontor
  • Fremtidsutsikter for torverstatning i hagebruk. Kan trefiber være nøkkelen? Tomasz Woznicki, NIBIO
  • Mer Norsk Løk – Hvordan redusere svinn og øke popularitet? Reidar Gusland, Larvik Løk og Pia Heltoft, NIBIO

13.00-14.00    Lunsj

 

14.00 Felles del

  • Blomsterpanel med sentrale handelsaktører

Hva kan dere som markedsaktører for blomster og planter gjøre for at grøntsektoren skal nå målet?

Med mål om å løfte forbruket av grønt med 75% og øke norskandelen med 50% innen 2035 er samarbeide for økt konkurransekraft, økt etterspørsel og økt salg av norske blomster og planter grunnleggende.

  • Ny landbrukspolitikk.

Hvordan skal grøntsektoren utvikles og hvordan kan politikerne bidra.

16.00   Avslutning og oppsummering av seminaret

 

 

Program med forbehold om endringer. Arrangør: NGF, www.gartnerforbundet.no