Grønnsaksprodusent Per Odd Gjestvang kåret til vinner av Gartnerhallens innovasjonspris. Vi gratulerer!

Innovasjonsprisen er Gartnerhallens høyeste utmerkelse til produsenter, produsent-sammenslutninger, pakkerier eller foredlingsbedrifter i Gartnerhallens verdikjede, og deles ut på Gartnerkongressen annethvert år, skriver Gartnerhallen på sine nettsider.

Innovasjonsprisen er en pris som skal hedre aktører som har et sterkt fokus på utvikling og nytenking innenfor frukt og grønt, og som bidrar til å gjøre norsk produksjon av frukt og grønt konkurransedyktig i et tøft marked.

Årets innovasjonsprisvinner

Per Odd Gjestvang dyrker et mangfold av grønnsakstyper, både økologisk og konvensjonelt, på gården Vang gård på Toten. Her produseres det blant annet ulike typer grønnkål, løk, purre, hodekål, stangselleri, squash og ny varianter av rød spisskål. I høst fikk Gjestvang også Matmerk sitt Spesialtetsmerke for en av sine nyvinninger, rosettkål, som han er eneste produsent av i Norge.

Juryen som kåret vinneren bestod av Bente Stensland (Gartnerhallens nestleder), Espen Gultvedt (norskansvarlig i BAMA) og Kristin Hollung (avdelingsleder i Nofima).

En enstemmig jury begrunnet valget av vinneren med følgende:

  • Per Odd Gjestvang er en aktiv og offensiv produsent som alltid er på leting etter nye produkter
  • Han har drevet et kreativt og markedsorientert utviklingsarbeid med nye grønnsakstyper gjennom mange år
  • Han samarbeider godt med Gartnerhallen og BAMA om nye produkter, noe som har gitt positiv utvikling i salg og verdiskaping for alle ledd i verdikjeden
  • I tillegg har han drevet svært god markedsføring av nye produkter