Gratulerer til Skjærgaarden Gartneri som er vinner av Gartnerhallens innovasjonspris 2018! Gartneriet i Åsgårdsstrand tester stadig ut nye produkter og forbedrer kvaliteten på jorda de dyrker i- Soil is the New Oil!

Et av høydepunktene på Gartnerhallen-kongressen er utdelingen av innovasjonsprisen. Denne deles ut annethvert år og henger høyt i miljøet.

Årets vinner var Skjærgaarden Gartneri i Åsgårdsstrand. I juryens begrunnelse heter det : «En glødende interesse for å teste ut nye produkter, som årets melonproduksjon, sammen med et ektefølt engasjement for hvordan de kan forbedre kvaliteten på jorden de dyrker i, gjorde at Skjærgaarden Gartneri gikk helt til topps i konkurransen om Gartnerhallens Innovasjonspris 2018. Soil is the the New Oil!» 

Fire finalister kjempet om Gartnerhallens Innovasjonspris 2018. De har til felles at de har utviklet nye produkter eller driftsløsninger og bidratt til økt verdiskapning gjennom ulike former for samarbeid. De baner vei for andre og er med på å skape bransje- og samfunnsmessig merverdi. Med sin sterke gjennomføringsevne har de bidratt til at forbrukerne kan glede seg over større mangfold i butikkenes grøntdisker.

– En slik pris er viktig for å sette søkelys på disse foregangsbedriftene som fortjener anerkjennelse, samt for at løsninger og inspirasjon spres til bransjen, sier Ole Davidsen, nestleder i Gartnerhallens landsstyre til www.gartnerhallen.no

De andre finalistene var:
– Ekeberg Myhrene og Tom Christensen (SKP jordbær), Sylling og Åsgårdstrand
– Bjertnes & Hoel Gartneri (salat & søtpotet), Vestfold
– Frukt- og bærteamet i BAMA og Gartnerhallen

Juryen består av Ole Davidsen (nestleder i Gartnerhallens landsstyre), Espen Gultvedt (norskansvarlig i BAMA), Kristin Hollung (forskningssjef Mat og helse i Nofima) og Ellen-Margrethe Hovland (juryens sekretær og FoU-sjef i Gartnerhallen).

Les mer om årets prisvinner Skjærgaarden Gartneri.