Matstreif: Premiedryss til grøntbransjen

Både Skjærgaarden Gartneri og Bjertnæs & Hoel ble tildelt Menys Matskattstipend under Matstreif i Oslo i helga. Begge gartneriene er NGF-medlemmer. Vi gratulerer!
Grøntbransjen tok både første og andre premien til Menys Matskattstipend  på årets Matstreif i Oslo 1. – 4. september.

Skjærgaarden Gartneri i Åsgårdsstrand er Norges største produsent av vårløk. De ble tildelt 1. premien i Menys Matskattstipend på 500.000 kroner. Bjertnæs og Hoel i Nøtterøy fikk andreplassen på 200. 000 kroner. De har dyrket grønnsaker i flere generasjoner. Tredje premien på 50.000 gikk til Eiker Gårdsysteri.

Stipendet ble delt ut av landbruksminister- og matminister Jon Georg Dale.

Menys Matskattestipend er den største lokalmatprisen i Norge. Vinnerstipendet går til til en lokalprodusent med unike kvalitetsprodukter. Skjærgaarden Gartneri ønsker å bruke stipendet til et banebrytende biokullanlegg.

Vinnerteamet Kristin Stenersen og Bjørge Madsen ønsker å spille på lag med naturen, slik at matproduksjonen blir mest mulig bærekraftig. Landbruksministeren hedret vinnerne for å kombinere bærekraft og spisekvalitet på en imponerende måte.

Kristin Stenersen og Bjørge Madsen skal fortelle mer om sin produksjon på GARTNER2016 i oktober. For program og påmelding, se her.

NGF gratulerer dyktige prisvinnere!