Norsk Gartnerforbund er norske juletreprodusenters næringsorganisasjon. Vi jobber for å informere om, og legge til rette for at norsk juletreproduksjon skal ha en fortsatt bærekraftig fremtid.

Norsk Gartnerforbund er nå næringsorganisasjonen for alle som dyrker juletrær og pyntegrønt i Norge. Etter at organisasjonen Norsk Juletre la ned sin drift i februar 2023, er vi glade for å kunne få overta ansvaret for å fremsnakke og jobbe for at også produsentene av juletrær skal gå en lys fremtid i møte – sammen med all den øvrige norske grøntproduksjonen. Med dette ønsker vi alle produsentene velkommen som medlemmer, se mer om innmelding her.

For faglige, politisk og ikke minst pressehenvendelser, ser vi frem mot kontakt med alle relevante partnere. Ønsker du informasjon om, samarbeid med, eller er interessert i norske juletrær og naturtrær? Ta kontakt med oss! 

 

Kontaktpersoner i NGF:

Generalsekretær Katrine Røed Meberg

Fagansvarlig Maria Fall

 

Til alle tider har mennesker brukt planter og plantedeler til å dekorere både inne og ute. I Norge har det vært stor tradisjon for einerstrø på nyskurte gulv, bar på dørmatta, gåsunger til påske og girlander rundt stolper. I Christiania ble det første juletreet registrert i 1822, og i 1919 ble det første reist på Universitetsplassen i Oslo. Hele 90% av oss nordmenn pynter et eller flere trær til jul.