Enkelte steder har bærene så smått begynt å komme i salg allerede, og i løpet av sesongen forventes det at 10 millioner kurver skal leveres til butikkene. - Vi håper på en lang og god sesong etter en kjølig vår og lang blomstring. Det er bare å glede seg, forteller NGFs generalsekretær Katrine Røed Meberg.

-Sesongen er så smått er i gang, men at det fortsatt vil ta litt tid før det blir større mengder av de søte bærene, sier NGFs Katrine Røed Meberg til godt.no. 

– Det omsettes cirka en pall daglig på Coop Rogaland nå, og det var plukkestart i tunnel i Vestfold i går, så der vil det komme noen få kasser om dagen på Rema og Meny. Vi venter økende mengder de neste ukene, men de kalde nettene og dagene gjør nok at jordbærene ikke får full fart før etter pinse, fortsetter Meberg.

Hun sier at det har vært en god overvintring, og at den kjølige våren har ført til en lang blomstring med god spredning over områder og i utviklingen forskjellige sorter.

– Så vi har håp om en lang og god jordbærsesong.

Samtidig har kulden vært utfordrende.

– Kulden i starten av mai har skapt store utfordringer for produsentene i de tidligste feltene, så her har gartnerne beskyttet jordbærplantene ved å dekke med duk og ved å frostvanne. Det har vært temperaturer under null grader noen steder, og vi er spente på været fremover. Men vi har gode forhåpninger, og det er bare å glede seg.

Les hele saken på godt.no.