Hørte gård i Sylling i Lier ble hedret med Spesialitet for surkål og rødbeter sous vide under Gartner 2021. Norsk Gartnerforbund gratulerer Hørte gård for tildelingen!

Hørte gård ved Anne Lene Malmer mottok Spesialitet for sin økologiske surkål og økologiske rødbeter sous vide under Gartner 2021. Administrerende direktør Nina Sundqvist i Stiftelsen Norsk Mat stod for tildelingen.

Hørte Gård holder til i Sylling i Lier.

Surkålen er laget av økologisk kål. Det benyttes presset, ufiltrert eple og kepaløk fra regionen i tillegg til hvitvin, eddiker og krydder. Snittede grønnsaker legges i sous-vide-poser sammen en syltelake før de vakuumeres og kokes.

Norsk Gartnerforbund gratulerer Hørte gård for tildelingen!

-Vår næring produserer så mange flotte produkter. Det er mange flere produkter, både rå og bearbeidet, som kunne kvalifisert til spesialitetsmerket. Vi oppfordrer virkelig alle til å søke denne merkeordningen, sier rådgiver Tove Ladstein i NGF.

Lyst til å se hvilke andre produkter som har fått spesialitetsmerket innen frukt og grønt? Se hele listen her.

Merkeordningen Spesialitet

Spesialitet er et offisielt informasjonsmerke som tildeles den beste lokalmat- og drikke. Merket skal løfte fram lokalmat- og drikke med særlige kvaliteter og gjøre den enkel å finne i butikken.

Spesialitet garanterer at maten eller drikken er:

• Basert på de beste norske råvarer
  • Laget etter særegne, gjerne lokale oppskrifter
  • Laget av dyktige mathåndverkere
  • Vurdert og godkjent av en uavhengig fagjury med høy matfaglig kompetanse