Vi spiser mer grønnsaker enn før, viser ny rapport om nordmenns kosthold de siste ti årene. Helsedirektoratet anbefaler 20 prosent økt forbruk av grønnsaker, frukt og bær.

Rapporten fra Helsedirektoratet ble lagt frem onsdag formiddag. Den viser flere tydelige endringer i nordmenns kosthold de siste ti årene.  I 2006 spiste en gjennomsnittsnordmann 65,4 kilo i året, mot 83, 6 kilo i 2016.  Det er nesten 50 kilo mer enn hva man spiste på midten av 1950-tallet.

Helsedirektoratet mener forbruket av grønnsaker, frukt og bær likevel bør fortsette å øke. Direktoratet foreslår 20 prosent økt forbruk av grønnsaker, frukt og bær.

– Å spise grønt er noe av det aller viktigste man gjør for helsa si, sier divisjonsdirektør Linda Granlund.

Rapporten viser videre at vi får i oss for mye mettet fett, sukker og salt, og for lite kostfiber og enkelte vitaminer og mineraler, skriver NRK.