Fredag 10. januar var det finale i Det Norske Måltid i Stavanger og Norsk Gartnerforbund var med som prisutdeler.

De beste mat- og drikkeprodusentene i Norge konkurrerer

Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og har siden oppstarten i 2008 utviklet seg til å bli landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Det Norske Måltid jobber for å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.

Dagen var fylt med smakfulle og matfaglige programposter i forkant av den høytidelige prisutdelingen på kvelden, hvor generalsekretær i Norsk Gartnerforbund Katrine Røed Meberg delte ut pris for kategori Årets Grønne (Naturellprodukter fra sanking av ville vekster eller produkter dyrket på friland og i drivhus, som frukt, bær, grønnsaker, urter og sopp).

Løfter frem norske produkter

Katrine Røed Meberg sier hun er stolt over det som skjer innen grøntsektoren med utvikling av produkter av høy kvalitet og spennende satsing. Det er viktig at denne satsingen blir synliggjort og at omverden får kjennskap til de flotte produktene og mangfoldet vi har innenfor grøntbransjen. Dyktige gartnere har opp gjennom årene deltatt i denne prestisjetunge konkurransen, og flere av tidligere vinnere innen kategorien har produkter som nå er godt kjent blant forbrukerne. – Vi jobber for innovasjon og vekst i grøntnæringen, og jeg tror at denne konkurransen er med på å bidra til nettopp den viktige synliggjøringen av norske grøntprodukter.

Alle fortjener heder og ære – og i dag kåres årets vinner!

De nominerte i kategori Årets grønne:

  • Det Crown Prince gresskar, Brimse Gard/Frode Ljosdal, Rogaland
  • Gåtes jordepler, Sigurd Strand Pedersen, Møre og Romsdal
  • Tindved, Lærdal Grønt/Marco Neven, Sogn og Fjordane

Og årets vinner ble Lærdal Grønt med Tindved!

De siste fem års tidligere vinnere innen kategorien er

  • 2014: Piccolotomater, Wiig Gartneri AS, Rogaland
  • 2015: Skitne Gulerøde, J & J Wiig DA, Orre, Rogaland
  • 2016: Rosettkål fra Vang Gård, Innlandet
  • 2017: Cerisa Delikatesse potet, Hesnes Gartneri Da, Grimstad kommune i Agder
  • 2018: Lærdal Grønt, med Lærdals beste frosne bringebær, Vestland

Det Norske Måltid

Det Norske Måltid (DNM) ble i år arrangert for tolvte gang og har etablert seg som en av matbransjens mest prestisjefylte prisutdelinger. DNM hedrer hvert år det ypperste innen norsk mat og drikke, og har siden 2008 jobbet for å posisjonere norsk mat og bidra til næringsutvikling gjennom økt synlighet og etterspørselen. I årets jordbruksavtale ble det avgjort at Det Norske Måltid skal være et nasjonalt omdømmearrangement på matområdet på linje med Grüne Woche og Matstreif.
Det norske måltid er med på å synliggjøre og hedre både norsk matkultur og menneskene bak produktene. Norske forbrukere ønsker norsk lokalmat og salget på lokalmat har hatt en betydelig vekst det siste året.

Link til arrangementet