Torsdag 23. februar holder vi webinar om presisjonslandbruk, robotikk og nye teknologier. Åpent for alle!

I dette webinaret ønsker vi å presentere noe av det som foregår innenfor presisjonslandbruk og robotikk og høre om erfaringer med nye teknologier.

  • På Senter for presisjonslandbruk på Apelsvoll foregår det mange spennende prosjekter. Noen pågående prosjekter innenfor korn og gras er også overførbare til gartneri- og hagebruk. Kjersti Balke Hveem, Avdelingsleder og forskningssjef forteller om noen relevante prosjekter som er verd å følge med på.
  • Kilter AS har utviklet roboten AX1. AX1 er en ugressrobot, som i dag brukes i grønnsaksproduksjon friland. Anders Brevik fra Kilter kommer og presenterer roboten og diskuterer fordeler med robotteknologi, og hva som kan være flaskehalser for videre utvikling.
  • Simen Myhrene ved Ekeberg Myhrene er en jordbærprodusent som har samarbeidet med Saga Robotics og NMBU for utprøving av landbruksroboten Thorvald. Thorvald har i blitt brukt bl.a. til å bekjempe meldugg i jordbær med UV-lys, og kan spesialbygges til å brukes i ulike gårdsmiljøer. Vi hører om hans tilnærming til å innføre ny teknologi i sin produksjon og erfaringer han har fått på veien.

Tidspunkt: Torsdag 23. februar kl. 14-15.

Interessert? Send e-post til ngf@gartnerforbundet.no