Gartnerforbundet inviterer til to spennende dager i Lillestrøm. Hold deg faglig oppdatert, og bygg nettverk med de viktigste aktørene innen grøntbransjen.
Gartnerforbundet kan garantere en fargerik bredde av foredragsholdere. I år har vi også med oss juletreprodusentene. Spennende utstillere kommer for å vise klimateknologi, emballasje, insekter og mye mer. Her kan du snakke med rådgivningsapparat, selgere og forskere side om side om dagsaktuelle tema, og fremtidens utfordringer i næringen!
GARTNER 2023 – Sunn, frisk og grønn!
Påmelding finner du her.
Program: Tirsdag 24. oktober
10.00 Utstillingen åpner
11.30-12.30 Lunsj og registrering
12.30-14.00
12.30 Styreleder Kristian Solberg og generalsekretær Arne Kristian Kolberg ønsker velkommen
12.40 Åpning ved Arne Hjeltnes, forfatter, humorist og vinner av Det Norske Måltids hederspris for hvordan han formidler norsk mattradisjon og fremsnakker norske produsenter.
13.10 Evidensbasert forskning på grønne omgivelser.
Anna Bengtsson, Sveriges landbruksuniversitet, Sveriges landbruksuniversitet, SLU
13.40 Matsikkerhet og bærekraftig produksjon på norske ressurser
Arne Bardalen, spesialrådgiver for NIBIO og Agriconsult Nordic
14.00-15.30 Utstilling og pause
15.30-17.30
15.30 Hvorfor samarbeid lønner seg
Hilde Liland, daglig leder Plantinor
15.45 Gartnerens ansvar for emballasje og landbruksplast.
Jan Petter Nerhus og Arve Martinsen, Grønn punkt
16.00 Matnasjonen Norge; En revitaslisering av kulinarisk arv med norsk frukt og grønnsaker?
Annechen Bahr Bugge, Forsker, Oslo Met
16.20 Et sunnere og mer bærekraftig Norge med økt norsk grøntproduksjon.
Anja Bakke Riise, leder Fremtiden i våre hender
16.50 Spis deg god med mer frukt og grønt på menyen – helsefordeler ved å velge mer av det grønne
Iselin Bogstrand Sagen, OFG
17.10 Psykisk helse i landbruket.
Trond Løkling, Universitetslektor på Nord Universitet / PwC
17.30-19.00 Utstilling og pause
19.00 Aperitiff og Festmiddag
Underholdning: Solberg versus Solberg i Grøntduell
Program: Onsdag 25. oktober
Parallellsesjon: 08.30 – 13.00 Veksthus.
08.30 Områdepriser og kapasitetsutfordringer i et kraftmarked i endring.
Hans Bøhle Aarhus, Statnett
09.00 Kraftmarkedet har endret seg i rekordfart. Hvordan påvirker dette mulighetene fremover?
Roar Lyngstad, Ustekveikja Energi
09.30 Nye støtteprogrammer i Enova
Marit Sandbakk, ENOVA
10.00 – 11.00 Utstilling og pause
11.00 Smart bruk av lys og ny lysteknologi for energieffektiv og kvalitetssikker helårsproduksjon av agurk
Representanter fra prosjektdeltakerne NIBIO, NMBU og NGF
11.30 Vindmølle på eget gårdsbruk
Tom Arild Bekkeheien, Grude Gartneri
12.00 Varmepumper med borehull og kjøling av veksthus, casestudie Romania
Sigurd Sannan, SINTEF Energy
12.30 Bionova, nye muligheter for gartnerne?
Olav I. Moe, Innovasjon Norge
13.00 – 14.00 Lunsj
Parallellsesjon: 08.30 – 13.00 Planteskole
08.30 Egen energi produsert på bruket – mulighetene for planteskole og juletre
Anders Sand, NGF
09.00 Plastikk er ikke bare plastikk
Cecilia Askham, NORSUS
09.30 Mindre stress med grønne omgivelser OG ekte juletrær
Hilde Grønningsæter, Univ i Sørøst Norge
10.00 – 11.00 Utstilling og pause
11.00 Nye muligheter med trefiber
Tove Ladstein, fagansvarlig Fibergrow®
11.30 Fremmedartslisten 2023 – hva kan vi forvente nå?
Maria Fall, NGF
12.0 Hvordan jobbe med gjenbruk, ombruk og miljøvennlige løsninger.
Ole Christian Trandem, Utomhus Østfold Gress
12.45 Planteskolerådgivning – nytt satsingsområde i NLR
Marta Bielecka, NLR Viken
13.00 – 14.00 Lunsj
Parallellsesjon: 08.30 – 13.00 Friland: grønnsaker, frukt og bær
08.30 Jordbærløft i Nord-Norge
Sunniva Løwø, NLR
09.00 Plantehelse i jordbær – hva gjør klimaendringene med produksjonen?
Arne Stensvand, NIBIO
09.30 Siderklynga – styrke i samorganisering.
Olav Bleie, Alde AS og Hardanger Siderprodusentlag
10.00 – 11.00 Utstilling og pause
11.00 Bonden, gårdens viktigste ressurs
Halle Arnes, leder HMS i NLR
11.30 Kål: Dyrke variasjon i smak og helse for økt produktdifferensiering
Grethe Iren Borge, forsker Nofima
12.00 Jordhelse – hvordan skjøter vi jorda for fremtiden?
Erik Joner, NIBIO
12.30 Modernisering av Ribes-produksjon
Anita Sønsteby, NIBIO Apelsvoll og Jørn Haslestad, NLR Innlandet
13.00 -14.00 Lunsj
Meld deg på her!
Deltakelse på seminaret koster 1800,- for medlemmer og 2800,- for ikke-medlemmer. Det er også mulig å velge dagpakke, bestille overnatting, festmiddag, lunsj osv. Ta kontakt med oss for informasjon om øvrige priser.
Program med forbehold om endringer.