Tross koronapandemien kjøper vi fortsatt blomster og planter, viser undersøkelse. Ekspertene spådde nedgang på grunn pandemien.

Forbrukere i Tyskland, Frankrike, Nederland og Storbritannia bruker ikke mindre penger på blomster og planter, tross ekspertenes spådommer om nedgang i forbruk etter koronapandemien. Det viser en forskningsrapport fra byrået Motivacation. Undersøkelsen er gjort på oppdrag fra Bloemenbureau Holland.

Hele 63 prosent sa de ville kjøpe like mange blomster til seg selv også etter pandemien, selv om de regnet med en mer usikker personlig økonomi i kjølvann av krisen.

64 prosent sa de ville gi blomster i gave.  11 prosent av forbrukerne hadde dessuten tenkt å kjøpe blomster oftere. Nesten en fjerdedel av de spurte sa de ville kjøpe blomster og planter på nettet for første gang, som et resultat av COVID-19-krisen.

Hele 28 prosent fikk blomster levert hjem til seg. Prosentandelen lå litt lavere for planter på 26 prosent . Blomster og planter så ut til å gi et ekstra positivt bidrag hjemme hos de spurte under pandemien.  62 prosent av respondentene sa at blomster var viktige stemningsskapere for hjemmet deres, og 61 prosent følte det samme om planter.

51 prosent at blomster lyser opp arbeidsmiljøet, mens 52 prosent av de spurte mener at planter har samme effekt.

Kilde: https://www.nieuweoogst.nl