Regjeringen har i dag lagt frem en nødvendig tiltakspakke til husholdningene, som følge av de svært høye strømprisene. Men har regjeringen hørt budskapet vårt om krisen for norsk grøntproduksjon, som følge av energikostnadene?

– Norsk Gartnerforbund har i løpet av høsten varslet regjeringen om krisen veksthusnærinen nå står i nå på grunn av de høye strømprisene. Norsk Gartnerforbund har bedt om tiltak som avhjelper næringen og bedt om kompensasjon i en krisepakke. Vi får daglig meldinger om gartnere som må ta dramatiske grep og stenge ned produksjon. Konsekvensene er kraftige.

I dag har statsministeres og regjeringen presentert en krisepakke. Det var med forhåpning om at alvoret for veksthusnæringene , etter alle våre varslinger, var fanget opp. Vi hadde håp om at vi ville få hjelp i den helt spesielle situasjonene vi står i. Men nei, Det ble lagt frem en krisepakke, men denne var kun rettet til husholdningene. Ingen ting til veksthusnæringen.

Jeg er opprørt og dypt skuffet over at det ikke kom noen hjelp fra staten, og er oppriktig bekymret for en hel næring når regjeringen ikke fanger opp alvoret Norsk Gartnerforbund har vært så tydelige på. Vi har trykket på den røde knappen, men ingen har hørt.

Dette kan vi ikke akseptere. Nå må ny krisepakke komme—en ordning som redder næringen.