Norske planter ble satt i fokus i Villaveien på Hagemessen. Gjennom tre dager sist helg ble alle messens besøkende møtt av et tydelig budskap: Utvalget av norske blomster og planter er stort, og du påvirker utvalget ved å etterspørre det du ønsker å kjøpe!

Villaveien: 10 hager med tema som inspirerer

Hva ønsker egentlig folket seg når de kommer til Hagemessen? Inspirasjon og planter, er som regel svaret. I Villaveien kunne vi tilby 10 små temahager, i sin helhet bygget opp av norske planter, fra gress og sedum, til stauder, busker og trær, vakkert prydet med strålende, fargerike og duftende blomster. Målet var å inspirere til god bruk av planter, og aller mest at forbruker skal bli bevisst sitt ansvar – de varene vi ønsker å kjøpe vil også være de som forhandlere ønsker å selge. Plantinorprodusentene, med Fjeld hagebruk i spissen, hadde samlet og varmet et rikt utvalg av deres sortiment, og uten disse hadde ikke utstillingen vært mulig. Hagemesse i april er ikke optimalt om man ønsker å vise frem planter på sitt flotteste, men ved felles innsats fra alle bedriftene som bidro ble hagene likevel et syn som har høstet mange lovord.

Velg norsk!

Hvorfor skal forbruker egentlig velge norske planter? Er det egentlig viktig? Svaret på det er åpenbart ja, med tanke på de mange utfordringer uvettig import kan medføre. Fra scenen kunne OBPs Tove Ladstein fortelle om tradisjonsrik produksjon, et utvalg spesielt beregnet på norsk klima og bærekraftige produksjonsmetoder. Ikke minst hvordan vi som forbrukere kan ta med noen planter, frø og jord over grensen, eller kan handle på nett fra utlandet; selv om det at det er lov ikke nødvendigvis gjør det særlig klokt.

 

Fra OBP.no: Norske planter i hele Villaveien – med link til 10 temaartikler fra de ulike hagene