12-14. april var det Hagemesse på Nova Lillestrøm, og over 19 000 personer var innom i løpet av helga. Opplysningskontoret for blomster og planter var til stede under messen for å fremheve norsk produksjon.

Stand på Hagemessen

Espen Skarphagen i stol på Hagemessen
Hageprofil Espen Skarphagen som vi samarbeider med var innom vår stand ved flere anledninger, og her ser dere ham avbildet i pilestolen som vi laget.

Opplysningskontoret for blomster og planter var til stede på Hagemessen med en egen stand, men har også spilt en viktig rolle for gjennomføringen av Hagemessen på andre måter. I alle inspirasjonshagene bugnet det av blomster, planter, busker og trær produsert av norske gartnere.

Formålet med vår egen stand var å øke kjennskapen til Opplysningskontoret blant de besøkende på Hagemessen. For å få til dette lagde vi en kreativ og spennende utstilling med en stol i flettet pil, lampe av et bjørketre og ikke minst så dekorerte vi med  fantastiske blomster og planter. Vi hadde med oss en rykende fersk flyer, og vi hadde kåring av folkets pelargonia. Til sammen førte dette til at det var fullt trykk på standen hele helgen gjennom, og bare i helgen kom det over 100 nye følgere til Instagramkontoen vår som vi oppfordret de besøkende til å følge.

Folkets pelargoniumDronning Ingrid pelargonium

Som en del av arbeidet med å fremheve norske sommerblomster arrangerte vi konkurransen «Folkets pelargonium», hvor de besøkende på messen kunne komme innom vår stand for å stemme på sin favoritt. Både Magne Andersen, Ole Martin Hegg og Anne Kari Moslått bidro med flotte blomster som de besøkende kunne ta en nærmere titt på før de avga sin stemme. Rundt 600 kom innom standen kun i anledning denne konkurransen, og søndag ble den store favoritten kåret.

Det var tett i toppen, men likevel var det en av sortene som skilte seg klart fra de andre. Vinneren av folkets pelargonium 2024 er`Dronning Ingrid´, annonserte Siv Iren Sørensen- Moe i Opplysningskontoret for blomster og planter fra scenen under siste dag på messen.

Årets ambassadør for norske blomster og planterUtdeling av prisen "Årets ambassadør for norske blomster og planter"

Fredag 12. april, første dag på messen ble Finn Schjøll offisielt utnevnt som årets ambassadør for norske blomster og planter på hovedscenen, til stor applaus blant publikum. Han ble overrasket på God morgen Norge tirsdagen før Hagemessen, og hadde dermed fått litt tid til å ta det hele inn over seg.

Det er spesielt rørende å motta denne prisen siden oppmerksomheten kommer fra mine egne; gartnerne, sa Schjøll da han fikk overrakt de synlige tegnene på prisen av Siv Iren Sørensen-Moe fra Opplysningskontoret for blomster og planter, og Cecilie Svabø fra Hagemessen.

Også Nyt Norge og Plantinor var med i juryen som kåret vinneren.

Det er fantastisk å få en slik pris. Det beste er at den ikke bare er for meg, den er til alle som elsker norske blomster, planter og grønnsaker. Dette var veldig kjekt, sa en rørt Finn Schjøll.

Juryen som bestod av Opplysningskontoret for blomster og planter, Plantinor, Nyt Norge og Hagemessen begrunnet kåringen på følgende måte:
Finn Schjøll er en ekte hageambassadør som i en «mannsalder» har brukt sin posisjon i det norske mediebildet til å fremsnakke norske produsenter, blomster og planter. Gjennom sitt enorme engasjement og med en sjelden begeistring, når han ut til mange med sine budskap. Han har en folkelig og pedagogisk formidlingsevne som inspirerer «vanlige folk i gaten» til å oppdage hageglede.

Finn Schjøll ser verdien i å være til stede på viktige arenaer med sitt hagebudskap og har en «drive», som selv en ungdom kan misunne. Ikke bare gir han oss nyttig læring om blomster og planter på TV og i sosiale medier, men legger ned en betydelig innsats i å være synlig og til stede på hagebransjens fremste møteplasser.

Hele veien benytter han seg av norske produsenter hvor det er mulig, oppfordrer forbrukere til å se etter Nyt Norge-merket og fremsnakker norsk produksjon som en helhet.

Og han begrenser seg ikke. Et velkjent uttrykk fra Finn Schjøll er at det skal «bugne», jo mere jo bedre – for sånn blir det fint og sånn blir det hageglede!»