Olaug Bollestad (KrF) tar over som landbruks- og matminister etter Bård Hoksrud (Frp). NGFs generalsekretær Katrine Røed Meberg ser frem til samarbeidet med forventninger, og har allerede bedt om et møte.

Tirsdag  presenterte Erna Solberg sin nye flertallsregjering med Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti.

KrF får tre statsråder. Olaug Bollestad tar  over som landbruks- og matminister etter Bård Hoksrud (Frp).

Offensiv satsing

NGF ser med forventninger frem til samarbeidet med landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

-Våre gratulasjoner er sendt og vi har allerede bedt om et møte med henne for å orientere om næringen vår og knytte god kontakt. Vi har høye ambisjoner i grøntnæringen og vårt ønske til den nye ministeren er en offensiv satsing med rammebetingelser og forutsigbarhet, slik at vi kan lykkes. Vi håper at vi kan få se en tydelig vilje for å legge til rette for utviklingen av næringens kvalitetsprodukter med bærekraft og lønnsomhet, sier generalsekretær Katrine Røed Meberg.

Godt mottatt

Bollestad er allerede godt mottatt av landbruket. Utnevningen omtales  som både «spennende», «bekvemt» og et «solid valg».

Bollestad forteller i intervju med Nationen om tette bånd til landbruket i oppveksten og at hun er oppvokst med gårdsarbeid.