Velg norske planter! Opplysningskontoret for blomster og planter og Norsk Gartnerforbund er på årets Hagemesse på Lillestrøm. - Vi har tro på at det å treffe nye og mer erfarne planteentusiaster er viktig, sier daglig leder i OBP Tove Ladstein.

Tekst: Tove Ladstein

Hagemessen samler hage-, -dyrkings og planteinteresserte fra hele landet. Selv om de fleste besøkende nok kommer fra Osloområdet, er messen også full av langveisfarende gjester, bevæpnet med trillekoffert og velfylte kredittkort når Hagemessen hvert år går av stabelen. OBPs stand er viktig for å sette fokus på norske planter og norsk produksjon, noe mange besøkende er interesserte i. Mang en gang snakket vi med publikum som er overrasket over omfanget av norsk produksjon, og målet er mer bevisste kunder når folk gjennom året skal handle blomster og planter.

OBP  jobber for og drives av norske gartnere, og et naturlig fokus er fordelene med å velge norsk når det er mulig. Mange, selv erfarne hageentusiaster, forteller at de ikke har visst hvor mye som produseres i Norge. De siste årene har vi hatt stand på Hagemessen, og vi har tro på at det å treffe nye og mer erfarne planteentusiaster er viktig for driften av OBP. I år var også Gartnerforbundet mer synlig, noe vi erfarte at var positivt.

-Den mest inspirerende standen på Hagemessen!
Påstanden kommer fra våre besøkende, som satte pris på ideer til enkel og annerledes utsmykning av egne hager. Blant andre hyggelige kommentarer var nettopp behovet for en stand der god og praktisk informasjon om planter og plantebruk var å hente. Vi fikk mange komplimenter både for plantene som norske gartnere hadde bidratt med, og utstillingen vi hadde laget av dem. Målet var å inspirere til bruk av norske planter, og gi folk inspirasjon til plantebruk, og tilbakemeldingene tyder på at dette var vellykket.

Se bildegalleri fra Hagemessen.