GARTNER 2021: Hvordan øke kjøpelysten på norske blomster og planter? 27. oktober skal et Blomsterpanel debattere hvordan kjeder, grossister og blomsterprodusentene kan nå de høye ambisjonene om mer norsk på markedet.

Det er mange grunner til å velge norsk, når du skal handle blomster og planter. Slik tar vi vare på vår unike blomsterkulturarv og den korte transportveien er bra for både plante og miljø. Norsk planteproduksjon er dessuten svært kontrollert, noe som garanterer sunne, friske planter.

GARTNER 2021 skal et blomsterpanel med grossister og blomsterkjeder diskutere hvordan vi kan få enda flere norske blomster og planter på markedet.

Norsk Gartnerforbund utfordrer Blomsterringen, BAMA Blomster, Mester Grønn, Plantasjen og Hageland på dag to av GARTNER 2021 på Lillestrøm Thon Hotel. Vi stiller spørsmålene:

  • Hva skal til for å økte norskandelen?
  • Hva kan dere gjøre for at grøntnæringen kan nå målet?
  • Hvilke forventninger har dere til produsentene?
  • Hva skal til for å skape større preferanse for norske varer hos forbrukerne?
  • Hvordan kan vi best samhandle for å nå målene?
  • Hvilke politiske rammebetingelser må til, og hva står i veien?
  • Hvilke konstruktive grep kan vi ta?

Disse deltar i debatten:

Gudmund Baustad (Blomsterringen)

Christoffer Jahr (BAMA blomster)

Erling Ølstad (Mester Grønn)

Jørgen Haukås (Plantasjen)

Knut Tveit  (Hageland)

Katrine Røed Meberg, moderator, NGF

 

GARTNER2021 fører debatten etter rapporten Grøntsektoren mot 2035 – sammen for økt etterspørsel og mer norsk videre. Hvordan skal vi få til økt etterspørsel og økt salg av norske grønnsaker, blomster og planter? På GARTNER2021 vil mange spennende foredragsholdere fortelle oss hva som skal til.

Gå ikke glipp av årets viktigste møteplass for alle gartnere og grønne fagfolk. Vi har fortsatt ledige plasser for påmelding. 

Vi sees!