Det ble seier til borgerlig flertall i gårdagens valg, og Erna Solberg fikk fornyet tillit som statsminister. NGF forventer økt fokus på gartnernæringen i neste stortingsperiode.

Det var et tett løp i årets valgkamp, og det ble et flertall for borgerlig regjering.  Erna Solberg blir statsminister, ettersom H, Frp, V og Krf har flertall med 89 av i alt 169 mandater.  Senterpartiet fikk over 10 prosent av stemmene nasjonalt, og har nå 18 mandater inne på Stortinget. Mindretallsregjeringen vil dermed ha en opposisjon med fokus på landbrukspolitikk.

 På banen

– Gartnerforbundet er på banen når vi nå går inn i en periode med en ny regjering. Vi tar aktivt kontakt med politikerne med mål om å skape gode relasjoner og holde dørene åpne på Stortinget og i departementer. Vi har god erfaring med denne strategien og er sikre på at dette er viktig for at vi skal kunne komme med utfordringer og saker senere. Vi vil at de som bestemmer kjenner næringen og NGF fra før,  sier generalsekretær i NGF  Katrine Røed Meberg.

Stor verdiskapning

Næringspolitikken danner rammebetingelser for gartneri- og hagebruksnæringen- det dreier seg om forutsigbarhet, lønnsomhet, økt norskandel og konkurransekraft i markedet:

-Vi håper å se at politikerne vil sette enda mer fokus på gartnernæringen og norsk matproduksjon i neste stortingsperiode.  Vi representerer en stor verdiskapning med både prydplanter, grønnsaker, frukt og bær.  Næringspolitikk er vår oppgave nummer én. NGF jobber for at politikerne skal ta vare på vårt bærekraftige og lønnsomme landbruk, tilføyer Meberg.