Høyres partigruppe fra Rogaland foreslo at gartnernæringa skal få fortsette med CO2-fritak en periode. Forslaget fikk ikke flertall på Høyres landsmøte i helga.

-Høyre svikter. Det er svært skuffende at Høyre, og Erna Solberg, går innfor å avgiftsbelegge matproduksjon i veksthus. Høyre, som skal være et næringsparti, svikter fullstendig og er totalt uforutsigbare, sier generalsekretær Katrine Røed Meberg til dagens Nationen. 

Forslag nedstemt

Norske gartnere har i dag fritak for CO2- avgift. På Høyres landsmøte i helgen, fremmet partilaget fra Rogaland et forslag om at næringen skulle få fortsette å ha fritak en periode. Forslaget fikk ikke flertall. NGF mener Høyres vedtak bekrefter at det er grunn til å protestere høylytt.

Kun fiskalavgift

– Uten tilgjengelige alternativer blir en pålagt avgift kun en fiskalavgift som ikke fører til endret adferd. I Rogaland hvor naturgass naturlig nok er mye brukt, er det i dag ingen alternative løsninger som vil gi tilstrekkelig energi og bedre klimagevinst. Veien fremover med utvikling av ny teknologi og energimuligheter er absolutt interessant for oss, men krav og endringer må ikke skje på en slik måte at det sparker bena under en verdifull næring, sier Meberg.