Statholdergaarden stakk av med førstepremien i Årets grønne kokk på Lillestrøm. - Slike kåringer viser allsidigheten og muligheter innen frukt og grønt, sier generalsekretær Katrine Røed Meberg.

3793 Generalsekretær i NGF Katrine Røed Meberg var til stede da årets grønne kokk ble kåret på messa Smak på Lillestrøm fredag 10. februar. – Slike kåringer viser allsidigheten og muligheter innen frukt og grønt, sier Meberg.

Opplysningskontoret for frukt og grønt og Kokkenes Mesterlaug, Oslo arrangerte kåringen.
Generalsekretær Katrine Røed Meberg sitter i styret for Opplysningskontoret for frukt og grønt. Fredag var hele styret til stede for å overvære konkurransen samt få smake på alle rettene som ble laget til konkurransen.

– Dette er bra! Slike kåringer viser allsidigheten og muligheter innen frukt og grønt. Grønne retter synliggjør produsentene og hele grøntæringen – med kokker i verdensklasse, sier Katrine Røed Meberg.

Vinnerne av konkurransen Årets grønne kokk 2017 ble:
1. plass: Nina Kristoffersen og Joachim Lindgren, Statholdergaarden, Oslo
2, plass: André Larsen, Thon Hotel Lofoten og Espen Ramnestedt, Restaurant Smak, Tromsø
3. plass: Odd Ivar Haglund og Dainis Sudniks, Brasserie Fengselet, Hønefoss